You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: Maart 3, 2017
Categoriën:
Cannabis Info • Cannabis in de Keuken
Hoewel de stereotype cannabis gebruiker vaak wordt afgebeeld als iemand die een joint opsteekt (of meer recent: Een vaporizer gebruikt), is de realiteit dat het consumeren van de drug in de vorm van een edible altijd al een populaire optie is geweest voor ingewijden.
Naarmate cannabis gebruik steeds meer wordt geaccepteerd, en - niet te vergeten - vaker legaal, wordt ook het begrip en de kennis over kant en klare edible producten vergroot, evenals de toegang tot deze producten. In (bijvoorbeeld) de Verenigde Staten was de verkoop van edibles ongeveer gelijk met inhaleerbare cannabis producten, toen zowel Colorado als Washington State het recreatief gebruik legaliseerden.
Dat gezegd hebbende zijn er wel degelijk verschillen tussen het roken en eten van wiet.
Iedereen die gevochten heeft voor het recht om medicinaal te vapen of te roken, zal je vertellen dat het roken of inhaleren van cannabis de snelste manier is om de effecten te voelen. De impact van het roken of vapen wordt binnen enkele minuten na consumptie gevoeld.
Het eerste wat je moet weten over het consumeren van cannabis in een eetbare vorm, is dat het langer duurt voor de effecten opkomen. Het kan 30 minuten tot anderhalf uur duren voordat oraal ingenomen cannabis effect heeft (en dat is bij consumptie op een lege maag). De effecten van edibles kunnen echter wel langer aanhouden dan na het roken van cannabis (tot drie of vier uur). Dat is waarom beginnende consumenten van edibles absoluut rustig aan moeten beginnen en bij de consumptie van een reeds verpakt product de aangeraden dosering niet moeten overschrijden.
De andere verschillen die gebruikers waarschijnlijk zullen ervaren, vooral als ze alleen maar cannabis hebben gerookt, zijn dat de stimulerende en kalmerende effecten tussen sativa en indica soorten meestal niet aanwezig zijn in edibles. Dit komt vanwege de bewerkingstechnieken, waaronder het maken van edibles van diverse bronnen. Sommige commerciële fabrikanten promoten merken die exclusief van één soort cannabis zijn gemaakt, maar de meesten maken edible producten van, letterlijk, de gemengde knipresten die niet kunnen worden verkocht aan klanten of gebruikt kunnen worden voor andere doeleinden.
De andere variabelen in dit alles, zijn de nieuwe producten die op de markt worden gebracht, zoals harde snoepjes en zuigtabletten. Deze producten vallen qua impact in een hybride categorie. Ze werken niet zo snel als gerookte of geïnhaleerde cannabis, maar vaak wel iets sneller dan het eten van producten die voorzien zijn van wiet.
Naast het feit dat er geen gedoe is met de rook of de geur van de gerookte cannabis, zal de "high", die gebruikers ervaren na het eten van cannabis, meer "lichamelijk" zijn dan "geestelijk". Daarom kiezen vooraal veel medicinaal gebruikers voor deze vorm van consumptie.
Edibles behoren tot een van de beste consumptiemethoden van cannabis als er verlichting wordt gezocht voor aandoeningen waarbij men te maken heeft met chronische pijn en spierspasmen, die vaak veroorzaakt worden door verschillende bewegingsstoornissen.
Koken met cannabis en ook nog goede resultaten behalen, vereist wel wat oefening. Daarom moeten beginners proberen eerst wat te experimenteren met kant-en-klare producten als deze beschikbaar zijn. Het koken met cannabis is ingewikkelder dan het roken en beginners moeten zich voorbereiden op het verlies van wat producten voordat ze de technieken onder de knie hebben.
Bij het koken met cannabis moet je onthouden dat je de hoeveelheid THC moet maximaliseren, om het meeste uit je product te halen.
Om dit te doen, moet je beginnen met het "decarboxyleren" van je voorraad om een carbonzuurgroep uit je wiet te verwijderen. De aanwezigheid van deze zuurgroep zorgt ervoor dat je niet high wordt van rauwe wiet, omdat het werkt als een blokkade voor de psychoactieve eigenschappen van de plant. Dit houdt dus in dat je de cannabis, die je in je recepten wil gebruiken, eerst moet verwarmen of "koken" voordat je je plantenmateriaal daadwerkelijk in een recept met edibles verwerkt.
Het antwoord op deze vraag heeft minder te maken met "effectiviteit" en meer met persoonlijke voorkeur. Koken in het algemeen, maar ook koken met cannabis, is een proces waarin natuurlijke chemicaliën worden vrijgegeven aan ingrediënten en vloeistoffen die op zo'n manier worden gebruikt dat het eindproduct verbetert.
Hoewel nieuw onderzoek, vooral onderzoek naar terpenen, waarschijnlijk zal leiden tot een beter begrip over welke ingrediënten beter samenwerken met verschillende soorten cannabinoïden, maakt het vooralsnog niet uit of je met cannabis geïnfuseerde voedsel zout, zoet of zuur is.
Dat gezegd hebbende, wordt cannabis traditioneel vooral in zoet gebak gebruikt. Tegenwoordig is het echter op diverse plaatsen mogelijk een volledig aanbod met verschillende cannabis producten te vinden, variërend van drankjes tot kauwgom tot pastasaus.