You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: Mei 11, 2017
Categoriën:
Cannabis Info
Nog nooit in de geschiedenis heeft het gebruik van marihuana op zich geleid tot een dodelijke overdosis. Tegelijkertijd heeft het aanhoudende stigma van marihuana ertoe geleid dat het nooit volledig erkend werd in de medische wereld, die het tot de allesomvattende, nietszeggende categorie van "drugs" rekent.
Er is de laatste tijd veel geschreven over de therapeutische mogelijkheden van cannabinoïden die zich in de cannabis L. plant bevinden, maar er werd weinig aandacht besteed aan de effecten van het gebruiken van cannabis gecombineerd met alcohol en voorgeschreven medicijnen.
Een van de redenen waarom je uren het internet kunt afstruinen naar een eenduidig antwoord op vragen over marihuana, komt omdat er op dat gebied weinig onderzoek wordt gedaan. Zolang onderzoekers geen pogingen doen, er is immers weinig geld beschikbaar voor het onderzoek naar marihuana, blijven de consumenten van belangrijke informatie verstoken. Hierom is het belangrijk te onderkennen dat deze bevindingen aan veranderingen onderhavig zijn gedurende verdere onderzoeken.
Ook voor marihuanagebruikers geldt dat kennis macht is - met de weinige informatie die er is, kun je weloverwogen beslissingen nemen als het om combineren van meerdere drugs gaat.
Het is niet ongewoon of beschamend als je van marihuana geniet onder het genot van een alcoholisch drankje. Als je deze twee samen gebruikt is het uitermate belangrijk om voorzichtigheid te betrachten en je grenzen te kennen. Alcohol op zich heeft al talloze overdoses veroorzaakt evenals ongelukken met dodelijke afloop. Daarmee wordt het een groter risico geacht als je samen met cannabis gaat experimenteren. Uiteindelijk zal het drinken van een glaasje of twee terwijl je een paar trekjes van een joint hebt genomen de ervaren gebruiker niet direct vloeren, beginnelingen doen er verstandig aan het bij één alcoholische versnapering te houden.
Als een uitdrukking in de retoriek van marihuanarokers betekent "cross-fading" niets anders dan de unieke ervaring veroorzaakt door het drinken van alcohol en het roken van wiet. Cross-fading wordt meestal gedaan om de high van alcohol te intensiveren of er andere werkingen aan toe te voegen. De unieke fysieke en psychische gevolgen van het roken van marihuana heeft op iedereen een andere uitwerking als het gecombineerd wordt met alcohol. Daarom is het moeilijk om de resultaten goed te kunnen omschrijven. Voor leerling-marihuanarokers kan het drinken een mogelijk averechts effect hebben, en psychologische reacties veroorzaken in de vorm van angst en achtervolgingswaan wat zich uit in een versnelde hartslag en tachycardie.
Er wordt verondersteld dat roken voordat je alcohol gebruikt beter is dan omgekeerd. Er bestaan echter geen harde bewijzen voor, maar er wordt gezegd dat de kans dat dit "greening-out" je overkomt een stuk kleiner is als je een biertje opentrekt nadat je een joint hebt gerookt. "Greening-out" is de benaming voor de angst-opwekkende highs die we allemaal wel eens meegemaakt hebben - het kan leiden tot een gevoel van oververmoeidheid, misselijkheid of duizeligheid.
De effecten van het gebruiken van marihuana nadat er stevig gedronken is, wordt vaak vermeld als de reden van het misselijk worden. De sterke anti-misselijkheid eigenschap kan echter ook een tegengestelde reactie bewerkstelligen. Het zijn in feite juist die anti-misselijkheids-effecten waardoor het een sluipend gevaar is na binge-drinken.
In het geval van zware alcoholvergiftiging moet je misschien daadwerkelijk braken om de overtollige alcohol kwijt te raken. Marihuana zou deze reactie kunnen verhinderen en de behoefte aan medische hulp kunnen vergroten. Onderzoek naar de negatieve gevolgen van marihuana en binge-drinken zijn voornamelijk anekdotisch, en zijn niet representatief voor controlegroepen van de doorsnee bevolking.
Op tenminste een gebied is er belangrijk bewijs, of ten minste verrassend, en dat is het verband tussen alcohol en de THC bloedconcentratie. Terwijl het volgende inleidend onderzoek slechts uitgevoerd werd op 19 deelnemers duiden de resultaten op een positieve correlatie tussen alcohol en de THC die zich in de bloedbaan bevindt. Het onderzoek maakte gebruik van variaties van zowel kleine als grote hoeveelheden marihuana en alcohol om het verschil van de verandering van de hoeveelheid THC te kunnen meten. Dit onderzoek werd uitgevoerd in zowel controle- als placebo-groepen om voor meer genuanceerde resultaten te zorgen.
De uitkomsten waren verrassend: in de lage-dosis variatie van marihuana, zonder de aanwezigheid van alcohol, waren de concentraties ongeveer THC 32.7μg/l. Met de aanwezigheid van alcohol steeg het resultaat naar 35.3μg/l. Met de hoogste dosis zonder alcohol daalde de concentratie naar 42.2μg/l. Terwijl het na gebruik met alcohol, de hoogste dosis steeg naar maar liefst 67.5μg/l THC. Hoewel deze resultaten op zich staan tonen de cijfers een duidelijke relatie tussen alcohol en marihuana aan.
De verantwoorde druggebruiker bestaat wel degelijk. Diegenen onder ons die wel een glaasje wijn lusten tijdens de lunch of een waterpijpje na het werk weten wel dat het mogelijk is om zowel voorzichtig als verantwoordelijk te zijn. Als je van plan bent om marihuana en alcohol te gebruiken is het verstandig om niet meer te gaan rijden of andere taken uit te voeren die je volle aandacht nodig hebben.
Zelfs als je regelmatig van deze twee geniet wordt het risico dat je bij een ongeluk betrokken raakt aanzienlijk vergroot bij het gebruik van meerdere drugs tegelijk. In omstandigheden dat je jezelf of anderen schade kunt berokkenen is voorkómen beter dan genezen. Alcohol combineren met marihuana kan ook je gezonde verstand vertroebelen, losgeremdheid veroorzaken, en je inschattingsvermogen beperken.
Net als van alcohol is er weinig bekend over de contra-indicaties tussen marihuana en farmaceutische geneesmiddelen. Met de historische opkomst van farmaceutica begon de ondergang van het in het openbaar gebruiken van marihuana. Het was in de westerse wereld de normaalste zaak dat marihuana aanwezig was in de op apotheken gelijkende winkels, deze gewoonte nam af omdat er steeds meer farmaceutische producten werden uitgevonden en ondernemingen begonnen te domineren. Tegenwoordig maken marihuanagebruikers steeds vaker gebruik van een gewoon recept van de dokter voor het behandelen van een reeks fysieke en psychische aandoeningen.
Bij het bestuderen van medische tijdschriften die niet op marihuana gericht zijn zou men kunnen veronderstellen dat veel auteurs toegeven dat er weinig bewezen informatie beschikbaar is over het gebruik van marihuana in combinatie met geneesmiddelen. Ze bevelen echter allemaal aan om uiterste voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik op zichzelf en gecombineerd.
Het lijkt er op dat marihuana waarneembare wisselwerkingen veroorzaakt als het samen met andere bepaalde medicijn gebruikt wordt. Van marihuana wordt gesteld dat het de mogelijke kans op depressie van het centrale zenuwstelsel kan vergroten. Met name wanneer het gebruikt wordt met benzodiazepinen zoals Valium, wat gebruikt wordt bij de behandeling van angststoornissen. Personen kunnen hierdoor nadelige effecten ervaren zoals verminderde hartslag en ademhaling. Het gebruik van marihuana en voorgeschreven medicijnen kan inderdaad ook duizeligheid veroorzaken.
Marihuana heeft een unieke verhouding met opioïden. Enerzijds hebben onderzoeken aangetoond dat gelijktijdig gebruik van marihuana en opioïden tot kruistolerantie kan leiden. Kruistolerantie veroorzaakt resistentie voor de werking van een substantie vanwege de overeenkomsten. In dit geval kunnen zowel de opioïden als de marihuana helpen de pijn te bestrijden, wat resulteert in de wederkerige vermindering van de effecten. In wezen kan het gebruik van opioïden en marihuana veel grotere gevolgen hebben dan de individuele drug op zich.
Hoewel marihuana niet zo heilzaam is wanneer het samen met opioïden gebruikt wordt heeft het wel aangetoond dat het een mogelijk alternatief kan zijn voor farmaceutische geneesmiddelen bij de behandeling van pijn. Opioïde-verslaving is een groot probleem dat jaarlijks wereldwijd een beschamend groot aantal sterfgevallen veroorzaakt. Opioïde-verslaving wordt telkens weer in verband gebracht als een instapdrug voor heroïneverslaving. Marihuana daarentegen is eindelijk verlost van het juk van de verouderde benaming "gateway drug".
Een recent onderzoek heeft aangetoond dat de cijfers van teenagers en volwassenen onder de 40 jaar die opioïden gebruiken zijn afgenomen in Amerikaanse staten waar medicinale cannabis is gelegaliseerd. Dit toont aan dat sommige patiënten mogelijk het risico op het ontwikkelen van een verslaving aan een dodelijk medicijn kunnen vermijden door inplaats daarvan voor cannabis te kiezen. Nu er meer cannabinoïden beschikbaar zijn in de vorm van concentraten en edibles worden de therapeutische effecten van THC en CBD steeds sterker.
Er zijn tal van onderzoeken uitgevoerd om te ontdekken of marihuana in staat is om een geestelijke aandoening zoals schizofrenie te veroorzaken bij mensen die daar voorheen niet aan leden. De resultaten tonen aan dat er geen bewijzen zijn om te suggereren dat marihuana een nieuwe aandoening kan veroorzaken bij geestelijk gezonde individuen. Het kan echter wel de symptomen van een psychose of manie weerspiegelen en verergeren.
Met dit in het achterhoofd weten we nu dat het niet verstandig is om marihuana samen met antipsychotica te gebruiken. Omgekeerd hebben CBD-rijke marihuana strains bemoedigende resultaten laten zijn bij het behandelen van manische depressies. Marihuana als middel voor geestelijke gezondheid is geen alles-of-niets mogelijkheid. Het kan dan wel niet voor bepaalde stoornissen gebruikt worden, het belooft ongekende mogelijkheden op andere gebieden.
Marihuana heeft een lastige reputatie als medisch heilzame maar toch controversiële drug. Het moet echter altijd wel verantwoordelijk gebruikt worden, maar het is minder gevaarlijk dan veel illegale en legale geneesmiddelen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Nu een toenemend aantal medici de levensvatbaarheid erkennen van de toepassing van cannabinoïden als geneesmiddel, zal onafhankelijk onderzoek uiteindelijk leiden tot meer bruikbare gegevens van de effecten van het gebruik van marihuana in combinatie met alcohol en farmaceutische geneesmiddelen.