You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: Juni 20, 2018
Categoriën:
Cannabis Info • How To
Je zou kunnen zeggen dat hasj een oldskool cannabis concentraat is. Het werd al eeuwen gebruikt voordat er extravagante BHO en CO₂ extracten op de markt kwamen. Het is een fantastisch concentraat - als het goed gemaakt wordt. Hasj heeft een kenmerkende geur en smaak die bijzonder bevredigend is. Anekdotisch bewijs suggereert dat het meer ontspannend en kalmerend is dan wanneer je uitgeharde toppen rookt. Hasj kan verschillende vormen en kleuren hebben. Het kan er bijvoorbeeld uitzien als goudkleurig poeder of als een stevige brok pure chocolade. Hier helpen we je bij het zelf maken van hasj van topkwaliteit.
Laten we beginnen met de eenvoudigste manier om hasj te maken: de vinger-hasj-techniek. Als je de toppen beetpakt tijdens het trimmen van de fan leaves, de suikerblaadjes en de stelen worden je handen hartstikke kleverig. Er blijft een glanzend bruin laagje op je vingers achter. Dat heet "vinger-hasj". Als je het eraf schraapt en in een bakje doet, heb je uiteindelijk een fijn bolletje hasj.
In India wordt het verzamelen van hasj met de handen doelbewust gedaan, maar dat komt niet door het bijknippen van de toppen. Als een van de vele Indiase tradities wrijven cannabisboeren tegen het eind van de bloeiperiode de toppen die nog aan de planten zitten tussen hun handen. Dat heeft tot gevolg dat er aan hun handen heel veel hasj blijft kleven. Deze verwijderen ze van de hand door met hun duim eroverheen te wrijven. Vervolgens halen ze in een snelle geforceerde beweging hun duim van de hand. Zo verzamelen ze de hasj. Vervolgens wordt het tot kleine bolletjes gerold. Dat is de zogenaamde "charas".
Charas kun je op dezelfde wijze als andere soorten hasj consumeren. Deze methode wordt voornamelijk toegepast op grotere planten die buigbare stelen hebben. Nadat ze gewreven zijn, kunnen ze alsnog normaal gedroogd, gecured en vervolgens gerookt worden. Er kan zelfs cannaboter en bubble hash van gemaakt worden. Daar komen we straks op terug.
Als de trichomen van de cannabisplant gescheiden worden en daarna verzameld en geperst, levert dat uiteindelijk hasj op. Wanneer je een grinder gebruikt om je wiet te verkruimelen, wordt in de onderste kamer (als je grinder 3-delig is) poeder opgevangen. Dit poeder heet kief. In wezen bestaat het slechts uit de trichomen en wat plantaardig materiaal. Als je deze kief perst, ontstaat hasj. Deze vorm is echter niet zo kleverig als vinger-hasj. Het is meer poederachtig. Er zijn veel manieren om kief te verzamelen, waarbij het uiteindelijk tot hasj wordt geperst.
Droog zeven is een makkelijke manier om uitstekende kief te krijgen. Je hebt er een speciale zeef voor nodig met kleine mazen, waar alleen de trichomen doorheen vallen. Spoordelen plantaardig materiaal kunnen er ook doorheen piepen. Je kunt speciale droogzeef shakers of boxen kopen die het proces vereenvoudigen. Als de toppen gedroogd en goed uitgehard zijn, doe je ze een paar uur of een nachtje in de vriezer. Leg ze vervolgens op de zeef. Doe dit boven een schoon oppervlak, waarop je de kief makkelijk kunt opvangen. Beweeg de toppen nu met beleid over de zeef. Je ziet dat er goudkleurig poeder doorheen dwarrelt alsof het Kerst is. Verzamel de kief met een schraper en je hebt droog gezeefde kief! Er bestaan ook mechanische trommels die dit automatisch doen. Ze kosten rond de €300; misschien wel een beetje prijzig voor de meeste mensen.
De tweede manier om kief te verzamelen, is de droogijs-techniek. Het is net zo eenvoudig als het droog zeven. Het proces is echter een beetje anders. Om te beginnen, moet je een zogenaamde mesh bag kopen. De mazen van dit soort zakken moeten een diameter hebben van 73-169μm. Vervolgens moet je droogijs scoren. Dat is de vaste vorm van kooldioxide. Met een temperatuur van rond de –78,5°C is het gevaarlijk koud. Zorg dus dat je beschermende handschoenen draagt als je het beetpakt.
Doe vervolgens het plantaardig materiaal, dat mogen alle delen van de plant zijn, in de mesh bag. Het droogijs moet je even in kleinere stukken hakken. Zo kan het in contact komen met het meeste van het plantaardig materiaal. Schud vervolgens de zak met alles erin boven een schoon en glad oppervlak. Als je dit doet, zie je direct een royale hoeveelheid poeder. Die schraap je weer met een schraper bijeen.
Nu heb je kief die alleen nog even geperst moet worden. Daarvoor kun je het best een niet al te dure en eenvoudig te gebruiken pollenpers aanschaffen. Je hoeft alleen de kief maar in de pers te stoppen en die aan te draaien om het te persen. Het resultaat is een stevig plakje of schijfje hasj. Er zijn veel goedwerkende technieken voor het persen, maar de pollenpers is voor de doorsnee kweker/roker de beste optie.
Je kunt ook "bubble hash" maken. Dat kun je doen door het plantaardig materiaal met water en ijs te mixen. Dit is een fantastische manier om de maximale hoeveelheid trichomen van je plant te scheiden. Hier hebben we het "recept" voor je:
Het lukt niet zonder:
Stap 1: doe de zakken in een schone emmer. Arrangeer de mesh bags zo dat de zak met de grootste mazen de binnenste en de zak met de fijnste mazen de buitenste is.
Stap 2: kiep het water, ijs en plantaardig materiaal in de tweede emmer. Je moet aanzienlijk meer water toevoegen dan plantaardig materiaal; ongeveer zes keer zoveel. Aan ijsklontjes gebruik je ongeveer ⅓ van de hoeveelheid water.
Stap 3: met de handmixer (waar je ook het beslag voor pannenkoeken mee mengt) mix je tot het water bruin wordt. Dat duurt een minuut of 15-20. Je hebt nu een koude cannabis cocktail. Die moet je vervolgens in de mesh bags gieten.
Stap 4: giet het mengsel rustig in de zakken zodat het water in de onderste emmer terechtkomt. Met elke zak wordt het product verfijnder. Je moet het verzamelde materiaal in elke bag eerst goed laten opdrogen voordat je het gebruikt, maar vervolgens ben je er helemaal klaar voor!
Nu ken je het geheim van bubble hash. Er zijn trouwens ook mensen die "hasj-wasmachines" ontwerpen. Zo hoeven ze zelf niks meer te doen, omdat het mixen automatisch en zelfs grondiger voor hen wordt gedaan.