You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: September 21, 2018
Categoriën:
Cannabis in de Keuken
Edibles met cannabis produceren een high die wel vier keer sterker is dan het roken van wiet. De populariteit neemt daarom met de dag toe. Als je voor het eerst kookt met cannabis, kan dat best een uitdaging zijn. Maar met het juiste recept en een goede dosering, kun je effectief van cannabis genieten. Bovendien is het hoesten en proesten van roken verleden tijd.
De legalisering van cannabis dendert in sneltreinvaart voort. Daarom staan de sluizen wijd open voor ontelbare, met cannabis verrijkte producten. Tegenwoordig kun je bij veel dispensaria terecht voor gebak, gummibeertjes en zelfs koffie, uiteraard verrijkt met je favoriete kruid.
Watertand je al bij de gedachte aan het maken van je eigen, met cannabis verrijkte culinaire lekkernijen? Dan zit je hier goed! We trakteren je op 5 super eenvoudige, ontzettend lekkere recepten voor edibles die je gewoon thuis kunt maken. Je kunt er op elk moment van de dag van genieten. En je wordt niet alleen vrolijk van de smaak, maar ook van de eindeloze, kabbelende golven van euforie. In de woorden van Action Bronson: "Damn that's delicious!"
We houden het heel eenvoudig: In 4 van de 5 recepten hieronder gebruiken we met cannabis verrijkte kokosolie. Voor het vijfde recept heb je alleen lekkere toppen nodig. Bereid je cannabis kokosolie vooraf of misschien heb je altijd al een pot bij de hand. Ontdek hoeveel edibles je kunt maken met canna-kokosolie als hoofdingrediënt. Je kunt de kokosolie overigens ook vervangen door cannaboter, een ander belangrijk ingrediënt in de canna-keuken. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!
Hoeveelheid: 12 stuks
Bereidingstijd: ongeveer 90 minuten
1. Doe alle ingrediënten, behalve het vanille-extract, in de steelpan op een gemiddeld hoog vuur. Mix de ingrediënten, zet de warmtebron wat hoger en wacht tot de thermometer 116°C aangeeft. Bekleed de wanden van de bakvorm met het bakpapier.
2. Verwijder de steelpan van de hittebron en roer het vanille-extract door je mengsel.
3. Giet het mengsel in de bakvorm en laat het mengsel minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Zodra de karamel kleverig aanvoelt, kun je het in 12 gelijke porties snijden. Gebruik het bakpapier als individuele verpakking.
Bestaat er een decadenter ontbijt dan French toast om je dag goed te beginnen? Ja, als je cannabis toevoegt! Dit is het basisrecept voor French toast. Maar je mag dit zelf natuurlijk naar eigen smaak verbeteren. Voeg vers fruit, slagroom of kaneel toe als extra traktatie. De keuze is aan jou.
Hoeveelheid: 8 sneetjes
Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten
1. Smeer de ovenschaal licht in met boter.
2. Snijd 2cm dikke plakken van het stokbrood. Doe dit kruiselings om het oppervlak te vergroten.
3. Mix met de vork de boter en de cannabis kokosolie in een kleine schaal. Besmeer hiermee een kant van de sneetjes stokbrood. Leg de broodjes, met de ingesmeerde kant naar boven, in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de broodjes elkaar niet overlappen.
4. Gebruik de garde om de eieren, melk, vanille en het zout te mixen in de beslagkom. Maak er een luchtig, gelijkmatig geheel van. Giet dit over het brood. Druk de broodjes even aan, zodat ze de mix als een spons absorberen. Dek de ovenschaal niet af met folie. Dat is niet nodig.
5. Verwarm je oven voor op 180°C. Bak de toast ongeveer 45 minuten of totdat het goudbruin is. Nu beleg je de toast naar eigen wens. Denk aan poedersuiker en kaneel, vers fruit en slagroom, of misschien zelfs Nutella of zelfgemaakte notenboter!
Hoeveelheid: 12 porties
Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten
1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
2. Op laag tot gemiddeld hoog vuur mix je alle ingrediënten, behalve de gepofte rijst. Mix zorgvuldig door.
3. Zodra alles gesmolten is, giet je het mengsel in een grote beslagkom. Nu roer je de gepofte rijst er beetje bij beetje doorheen.
4. Giet het mengsel in de bakvorm. Maak het oppervlak glad met de achterkant van je pollepel. Het moet overal even dik zijn.
5. Zet de schaal nu 30-60 minuten in de koelkast om af te koelen. Daarna snijd je het in 12 stukken.
Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: ongeveer 90 minuten
Als je edibles vooruit bereidt, heb je ze altijd bij de hand als je ze nodig hebt. Met het volgende recept maak je kleine, gezonde, hapklare traktaties waar je op elk moment van de dag van geniet. Wat rest, is de vraag: maak je alleen wat voor jezelf of trakteer je je vrienden ook?
1. Combineer alle ingrediënten in de steelpan, behalve de banaan.
2. Op laag vuur roer je het mengsel tot dit glad en gesmolten is.
3. Verwijder de pan van de hittebron en voeg de stukjes banaan toe. Zorg ervoor dat het fruit geheel bedekt is met de canna-chocoladesaus.
4. Leg de stukjes banaan nu op bakpapier en stop ze minimaal 1 uur in de vriezer. Smul ervan wanneer je wilt.
P.S. Vergeet de steelpan niet uit te likken!
Hoeveelheid: 1 portie+
Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten
1. Verwarm je oven voor op 160°C. Leg een groot stuk aluminiumfolie klaar. Verdeel de helft van de koekjes over de folie.
2. Smeer een flinke lik pindakaas op de helft van je koekjes. De olie in de pindakaas bindt zich aan de THC tijdens het bakken. Houd je dus vooral niet in.
3. Strooi wiet over de koekjes met pindakaas. Zorg ervoor dat het oppervlak van de pindakaas rijkelijk bedekt is. Je kunt de gebruikte hoeveelheid wiet aanpassen, afhankelijk van de door jou gewenste potentie. Voor een mildere dosis gebruik je de helft van de aangegeven hoeveelheid.
4. Plaats de resterende koekjes bovenop de koekjes met pindakaas en cannabis. Je maakt er dus een sandwich van.
5. Verpak elke sandwich individueel in aluminiumfolie en bak ze gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Pak je sandwich uit en geniet! Voor een extra smaaksensatie kun je ze ook nog bedruipen met honing of ahornsiroop.