You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: Februari 8, 2016
Categoriën:
Cannabis Kweken
Het is belangrijk dat je weet wanneer je moet toegeven dat je verslagen bent en dat je moet redden wat er te redden valt. Er kan een tijd komen dat spintmijten of bladluizen de strijd winnen, waarbij ze je cannabis gewas te grazen nemen en alle kansen op een succesvolle teelt vernietigen. Hoe hartverscheurend dit ook kan zijn, het is belangrijk te weten hoe je hiermee omgaat.
In de meeste gevallen betekent dit een volledige ruiming van je planten; je wil namelijk niet het risico nemen dat ongedierte achterblijft.
Als je buiten kweekt, is het proces vrij simpel. Vergeet je oude gewas, verhuis naar een nieuw gebied en begin opnieuw. Het klinkt hard, maar er is niets aan te doen. Je wil niet in de buurt zijn van de vorige plaag.
Als je binnen kweekt en vastberaden bent wat klonen van je huidige gewas te gebruiken, zet je een kleine kweekruimte op uit de buurt van je voornaamste kweekruimte, waar je de klonen tijdelijk kan bewaren. We hebben reeds vermeld dat je een behoorlijk risico neemt. Ga dus zeer zorgvuldig te werk om al het ongedierte te verwijderen voor je ze verplaatst.
Nu moet je je huidige kweekruimte reinigen. Allereerst neem je alle niet elektronische kweekapparatuur mee naar een andere ruimte en week ze in een water- en bleekoplossing. Dompel alles goed onder en laat het tenminste een dag weken. Wees echter heel voorzichtig, want bleek is zeer irriterend voor de huid, zelfs in een verdunde vorm. Draag rubberen handschoenen of iets dergelijks.
Om alle elektrische apparaten te reinigen, verwijder je ze uit de kweekruimte en neem ze af met een doek. Het introduceren van vloeistoffen aan je elektrische apparatuur is geen goed plan. Je kan overwegen antibacteriële doekjes te gebruiken rondom de behuizing van je elektrische apparaten, maar nooit op knoppen of andere plekken waar vloeistof het apparaat kan binnendringen.
Nu komt de kweekruimte zelf. Begin met de muren. Was ze af met een bleekoplossing om te verzekeren dat alles erop of erin sterft. Als je folie of Mylar hebt gebruikt, gooi je dit weg en vervang je het met nieuw materiaal, nadat alles schoon is. Hergebruik het niet, want sommige plagen vinden manieren om ongezien eraan te blijven hangen. Als je de muren geverfd hebt, is de kans groot dat je de muren opnieuw moet verven nadat ze opgedroogd zijn. Werk van boven naar beneden, denk aan hoeken, pijpen, gaten, ventilator uitlaten, etcetera tot je bij de vloer komt. Mop de vloer met je bleekoplossing en trek eventuele vloerbedekking omhoog om eronder schoon te maken. Maak nu de tafels helemaal schoon, bladen, onderkant en poten, met je bleekoplossing en ook ander meubilair dat aanwezig is.
De volgende fase van je complete ongedierte verdelging draait om het kopen van een rookbom tegen ongedierte. Hiermee komt rook in de ruimte, echt overal, in alle hoeken en gaten, waarmee verzekerd wordt dat alle larven en beestjes dood zijn. Onthoud wel dat deze normaal gesproken de eitjes niet doden. Volg de instructies zorgvuldig; het proces duurt meestal 8-10 dagen. Zodra het proces compleet is, zou je kunnen overwegen de ruimte nogmaals schoon te maken met bleek; je kan niet voorzichtig genoeg zijn, want je hebt maar een paar eitjes nodig om je ruimte opnieuw te besmetten.
Je binnenruimte moet nu vrij zijn van ongedierte. Zorg ervoor dat alles droog en schoon is, waarna je je kweekruimte weer voor gebruik kan inrichten.
Keer nu terug naar je stekjes. Het is belangrijk dat je deze zorgvuldig controleert op ongedierte. Als je iets mist, loop je het risico op nieuwe plagen, waardoor al je schoonmaakwerk zinloos is geweest. Als je tevreden bent, maak je stekjes van je stekjes, om op veilig te spelen. Controleer deze nogmaals en houd ze nog een paar weken uit je schoongemaakte kweekruimte, waarbij je ze dagelijks controleert op problemen. Overweeg ze in te spuiten met pesticiden, ook al zie je niets. Zodra je tevreden bent, en zeker weet dat er niets aan de hand is, kan je ze opnieuw introduceren in je kweekruimte. Ook nu let je dagelijks op. Als je alles zorgvuldig hebt gedaan, zal je geen problemen met ongedierte meer ervaren.
Hoewel dit allemaal extreem klinkt, loont het de moeite om dit artikel stap voor stap op te volgen. Het is een laatste redmiddel, die je hopelijk nooit hoeft te gebruiken. Dit moet ook niet worden gedaan bij de eerste tekenen van een plaag, want dan ben je vermoedelijk nog in staat de plaag de kop in te drukken. Dit artikel is bedoeld voor wanneer je op een punt aangekomen bent dat je weet dat geen enkele pesticide de oorlog zal winnen en je opnieuw moet beginnen.
Ook moet opgemerkt worden dat een aantal soorten ongedierte hun eitjes leggen in de cannabis plant, wat inhoudt dat pesticide of schoonmaken je probleem niet zal verhelpen. Als dit het geval is, zal je met een gereinigde kweekruimte en nieuwe cannabis zaden moeten beginnen.
Onthoud altijd de belangrijkste regel voor ongedierte preventie: Neem nooit iets van buiten mee naar je binnenruimte. Dit is de enige en beste manier om een besmetting te voorkomen en voorkomen is nog altijd beter dan genezen!