You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: Juni 30, 2023
Categoriën:
Cannabis in de Keuken
Cannabisthee is een heerlijke, rustgevende drank die je zowel van wietboter als van vers knipafval kunt maken. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar is bovendien een rookvrije manier om de effecten van wiet te ervaren. Onthoud wel dat thee van knipafval over het algemeen niet-bedwelmend is. Daarmee is het een geweldige optie voor mensen die wiet willen gebruiken, zonder de psychoactieve buzz.
Je kunt het vast wel raden, maar cannabisthee is een warme drank die van cannabis gemaakt is. Er zijn verschillende manieren om cannabisthee te zetten. De makkelijkste methode is wietbladeren of toppen in heet water laten trekken. Sommige kwekers gebruiken hiervoor de grote fan leaves en kleinere suikerblaadjes die ze bij het oogsten van hun planten verwijderen. Je kunt echter ook wietolie of wietboter gebruiken.
Als je cannabisthee zet met wietboter of olie met THC word je stoned. Als je een wietthee zet met plantaardig materiaal dat niet gedecarboxyleerd en met een vetbasis gemengd is, gebeurt dat minder snel. Onbewerkte wiet bevat namelijk THCA, en weinig tot geen THC. Daarbij komt dat cannabinoïden (met name THC) niet in water oplosbaar zijn.
Net als elke andere thee is cannabisthee heerlijk en rustgevend. Wanneer je er wietboter voor gebruikt, is wietthee ook een geweldige manier om high te worden en de andere voordelen van cannabinoïden te ervaren. Hieronder hebben we een aantal simpele recepten om thuis je eigen wietthee te maken.
Ingrediënten:
• Wietboter
• 1 zakje van je favoriete thee: in principe kun je elke theesoort met wietboter of wietolie verrijken, maar we adviseren een cafeïnevrije kruideninfusie.
• Honing, suiker of zoetstof (optioneel)
• Melk (optioneel)
Materiaal:
• Theekop of mok
• Waterkoker of fluitketel
Hoeveel wiet je in je thee stopt, hangt af van de sterkte van de wietboter, je tolerantie en het gewenste effect. Over het algemeen raden we aan om tussen ¼–1 theelepel gemiddeld sterke wietboter per kop thee te gebruiken. Maar voel je vrij om deze hoeveelheid te verhogen of te verlagen, afhankelijk van je wensen en tolerantie.
1. Kook water in de waterkoker en laat het 1-2 minuten afkoelen. Gebruik je een waterkoker met een thermometer? Verhit het water dan tot ongeveer 85–90°C.
2. Stop het theezakje en je wietboter in een mok.
3. Giet er heet water op en roer goed door tot de boter helemaal is opgelost.
4. Laat de thee ongeveer 2 minuten trekken.
5. Voeg naar smaak melk en honing of een andere zoetstof toe. Smakelijk!
Chai latte is echt niet alleen voor hippe koffietentjes. Je kunt het makkelijk thuis maken en met het onderstaande recept wordt het een stuk spannender!
Ingrediënten:
• 250ml melk naar keuze (soja- en amandelmelk zijn voor dit recept uitstekend)
• 4 kardemompeulen
• 2 zwarte peperkorrels
• ¼ el piment
• 1 kaneelstokje
• ½ steranijs
• 2 kruidnagels
• 1 theezakje Ceylonthee (of een vergelijkbare hoeveelheid Ceylon theebladeren)
• 1 schijfje verse gember
• Wietboter
• Honing of suiker naar smaak
Materiaal:
• Weckpot of hittebestendige schaal
• Waterbad/bain-marie
• Koekenpan
• Kaasdoek, zeef of koffiefilter
• Theekop of mok
• Melkopschuimer (optioneel)
1. Rooster de gedroogde kruiden in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Roer de kruiden constant door zodat ze niet verbranden. Dit proces duurt ongeveer 4–5 minuten. Je kruiden zijn klaar zodra je keuken aangenaam aromatisch ruikt.
2. Plaats je geroosterde kruiden, wietboter, Ceylonthee, melk en verse gember in een weckpot of de ovenvaste schaal.
3. Warm het waterbad op tot net onder het kookpunt (85°C als je een thermometer gebruikt).
4. Dek de weckpot of het schaaltje af en plaats deze in het waterbad. Laat de pot of schotel daar 20–60 minuten in opwarmen (hoe langer, hoe beter de smaak).
5. Haal de pot of schaal uit het waterbad (bescherm je handen) en giet de drank door een zeef in een kop of mok.
6. Als je een melkopschuimer hebt, kun je deze gebruiken zodat je een heerlijk luchtige chai krijgt.
7. Breng het eventueel op smaak met je favoriete zoetstof.
8. Warm met een snufje gemalen kaneel serveren.
Tot slot kun je ook cannabisthee maken van de stelen en bladeren die je na het oogsten overhoudt. Je wordt er misschien niet zo stoned van, maar het is nog steeds een lekkere, ontspannende drank en ook een goede manier om het afval van je kweek niet verloren te laten gaan.
Ingrediënten:
• 1 eetlepel cannabis knipafval (droog of vers) per kop
• Suiker of zoetstof (optioneel)
• Melk (optioneel)
Materiaal:
• Waterkoker
• Theekop of mok
• Hittebestendige kom
1. Kook water in een waterkoker.
2. Laat het 1-2 minuten afkoelen.
3. Leg het knipafval in een kom.
4. Giet het hete water in de kom, roer goed door en laat het 2-3 minuten trekken.
5. Giet de thee door een zeef in een kop of mok en genieten maar!
Ben je klaar om te ontspannen? Maak eens een rustgevende kop wietthee voor jezelf en neem de tijd om helemaal tot rust te komen, of dat nu in de natuur of gewoon thuis is. Onthoud in elk geval dat thee gemaakt van wietboter een bedwelmend effect heeft. Thee van knipafval dat niet gedecarboxyleerd is, wekt minder snel een high op. Bepaal dus zelf welk recept je voorkeur heeft.