You have to add to cart at least 5 bottles or any program to make checkout.
Gepubliceerd: April 27, 2016
Categoriën:
Cannabis in de Keuken
Cannabis-kokosolie is een cannabisolie die geschikt is voor veganisten en die gebruikt kan worden voor allerlei kookexperimenten. We maken er in ieder geval veel gebruik van en hij komt in veel van onze recepten voor. Leer dus nu hoe je zelf deze olie maakt.
Kokosolie is een voor veganisten geschikt, gezond alternatief voor andere soorten olie. Bovendien kan deze olie heel goed verrijkt worden met cannabis en gebruikt worden voor al je cannabisrecepten.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Porties: ongeveer 2 kopjes
Bereidingstijd: ongeveer 4 uur (1 uur actief koken)
1. decarboxyleer je cannabis
De temperaturen in dit recept zijn nooit erg hoog, je moet de cannabis eerst decarboxyleren om ervoor te zorgen dat de THC binnenin volledig geactiveerd wordt. Hoe dat in zijn werk gaat leer je hier.
Het decarboxyleren van je cannabis
2. Doe de cannabis in een mixer of koffiemaler en vermaal hem. De cannabis moet heel fijn worden, want zo vergroot jet het effectieve oppervlak en komen er meer cannabinoïden in de olie.
3. Plaats de pan op het vuur en vul hem met minstens 13 cm water. De cannabis moet minstens 5 cm boven de bodem van de pan drijven.
4. Breng het water aan de kook en voeg de kokosolie toe. Mix het mengsel totdat de kokosolie volledig is gesmolten.
5. Verlaag de temperatuur en voeg de vermalen marihuana toe.
6. Vermeng alles en laat het enkele uren borrelen. Over het algemeen is drie uur bij een lage temperatuur voldoende, roer het eerste uur elke 15 minuten en daarna om het uur.
7. Plaats een dubbele of driedubbele laag kaasdoeken over de kom en bevestig het doek met de rubberen banden. Laat er een beetje speling in zitten, zodat de olie niet langs de zijkant loopt wanneer je hem erdoorheen giet.
8. Tegen het eind van de bereiding zou de mix erg dik moeten zijn. Dit is een goede indicatie dat de olie bijna klaar is. Neem daarna de pan van het vuur en giet de olie langzaam door de kaasdoek in de kom.
Waarschuwing: Hete olie kan ernstige brandwonden veroorzaken, zorg dus voor goede bescherming.
9. Als je de pan geleegd hebt, neem je de rubberen band eraf en verwijder je voorzichtig de kaasdoek. Zorg ervoor dat al het plantmateriaal in de kaasdoek achterblijft - je zult versteld staan van de hoeveelheid. Je kunt ook de kaasdoek en het plantmateriaal met een lepel uitdrukken.
10. Doe de kom 24 uur in de koelkast. De olie en het water zullen van elkaar scheiden, de olie wordt hard en er blijft een laag cannabis-kokosolie over.
11. De volgende dag haal je de kom uit de koelkast, zorg ervoor dat er geen water over de olielaag heen klotst.
12. Ga heel voorzichtig met een mes langs de olielaag en til hem eraf.
13. Plaats de olielaag ondersteboven op een schoon oppervlak of papier.
14. Schraap het cannabiswater dat op de bodem van de oliecake is gekomen eraf. Als er veel plantmateriaal over is, kun je de olie nog eens laten smelten boven het vuur en het vervolgens zeven en terug in de koelkast doen om op te laten harden.
Nu heb je dus een laag cannabis-kokosolie, klaar om te gebruiken voor al je cannabisrecepten! Het is best een makkelijk recept, je hebt alleen tijd en geduld nodig. Maar met deze olie kun je allerlei heerlijke gerechten maken. Geniet!